Україна укладе «охоронну угоду» із Вселенським патріархатом щодо Андріївської церкви

Україна укладе «охоронну угоду» із Вселенським патріархатом щодо Андріївської церкви
Андріївська церква в Києві

Андріївська церква після передачі в користування Вселенському патріархату залишиться у власності держави

Україна укладе із Вселенським патріархатом «охоронну угоду» щодо Андріївської церкви, яку раніше Верховна Рада передала в користування Константинополя.

Про це в ефірі на Громадському повідомив радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.

За його словами, Андріївська церква після передачі в користування Вселенському патріархату залишиться у власності держави.

«Також, оскільки це є пам’ятка (архітектури та монументального живопису — ред.), буде ухвалено так звану «охоронну угоду» між державою та Вселенським патріархатом щодо використання цього об’єкта, що передбачатиме якраз збереження її як пам’ятки, умови використання, обережного поводження з іконами та всіма об’єктами історико-культурної спадщини, які знаходяться в самій церкві, щодо режиму використання самої церкви і подібного», — пояснив Павленко.

Як відомо, 18 жовтня Верховна Рада передала Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріархату.

Раніше представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що президент пропонує передати у постійне користування Андріївську церкву Вселенському патріарху.

Константинопольському патріарху потрібно було передати храм на Подолі, заявила мистецтвознавиця Діана Клочко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: