Україна вийшла з виставково-ярмаркової угоди СНД

Україна вийшла з виставково-ярмаркової угоди СНД

Угоду підписали у 1995 році з метою формування єдиного економічного та інформаційного простору між країнами екс-СРСР

Кабінет міністрів ухвалив рішення припинити дію в Україні угоди, укладеної в рамках Співдружності незалежних держав, про розвиток виставково-ярмаркової діяльності.

Зазначається, що рішення ухвалене в рамках указу президента про припинення деяких договорів в рамках СНД.

«Ми проаналізували міжнародні економічні угоди, укладені Україною в рамках СНД і передали їхній перелік до МЗС з рекомендаціями припинити їх дію для України. Серед них і Угода про розвиток виставково-ярмаркової діяльності в СНД. З урахуванням поточної ситуації та агресії Росії проти України положення та ідеї закладені в угоду не відповідають фактичному стану справ», — пояснив міністр економічного розвитку Степан Кубів.

Зазначимо, що дану угоду підписали у 1995 році з метою формування єдиного економічного та інформаційного простору на теренах СНД. Документ мав забезпечити пропаганду спільних досягнень країн СНД у промисловості, сільському господарстві та інших галузях економіки, науки, техніки і культури.

Тепер МЗС має проінформувати виконавчий комітет СНД про припинення дії угоди для України.

Нагадаємо, що у серпні 2018 року Україна закрила своє представництво при СНД.

23 травня 2018 року президент України Петро Порошенко опублікував указ про вихід України з договорів СНД. 

«Україна не ратифікувала статут СНД і так і не стала, і не збиралася ставати повноцінною учасницею СНД. Тепер ми уважно переглянемо всі міжнародні договори, укладені в рамках СНД, і вийдемо із тих, в яких знайдемо бодай найменшу невідповідність національним інтересам», — зазначив Порошенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: