Українці Австралії оголосили голодування на підтримку Сенцова

Українці Австралії оголосили голодування на підтримку Сенцова

В Австралії акції на підтримку Олега Сенцова та його вимог розпочалися у травні цього року із показу фільму «Кіборги»

Союз українських організацій Австралії закликав українців Зеленого континенту підтримати вимоги Олега Сенцова до російської влади, долучившись до одноденного голодування 13 червня напередодні ЧC в Росії.

Про це повідомляє прес-служба Союзу українських організацій Австралії (СУОА).

«Незаконне ув'язнення Сенцова є ще одним прикладом порушення прав людини, що суперечить міжнародним стандартам та принципам, проте світові уряди залишаються байдужими, натомість даючи росіянам можливість провести такий міжнародний захід, як Чемпіонат світу», - заявив голова СУОА Стефан Романів.

За словами Романіва, австралійські українці долучаться до ініціативи УККА, що проводиться за підтримки Світового конгресу українців, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

«Щоб посилити та розповсюдити повідомлення Сенцова за межами тюремної камери, 13 червня, напередодні Чемпіонату світу з футболу - другої за величиною спортивної події у світі, що проводиться цього року в Росії, буде проведено голодування солідарності», - йдеться у заяві СУОА.

Окрім голодування, СУОА закликав австралійських українців звернутися з листами до місцевих та федеральних членів парламенту, а також міжнародних організацій з метою посилення тиску на російську владу у справі визволення українських політичних в’язнів.

В Австралії акції на підтримку Олега Сенцова та його вимог розпочалися у травні цього року із показу фільму «Кіборги» у Канберрі і завершаться у рамках Фестивалю українського кiно, що на День конституції України пройде у Джилонгу (штат Вікторія).

Раніше повідомлялося, що у США оголосили одноденне голодування на підтримку Сенцова.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

9 червня стало відомо про розмову Петра Порошенка із Володимиром Путіним, яка стосувалася політв’язнів. Було домовлено, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідують ув'язнених.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: