У США оголосили одноденне голодування на підтримку Сенцова

У США оголосили одноденне голодування на підтримку Сенцова
Банер на підтримку Олега Сенцова

Українська громада хоче поширити заклик Сенцова звільнити усіх українських політв’язнів в Росії

Український конгресовий комітет Америки (УККА) закликав долучитися до одноденного голодування на підтримку вимог ув’язненого українського режисера Олега Сенцова звільнити політв’язнів в РФ.

Про це повідомляється в офіційному листі-зверненні УККА.

«Український Конгресовий Комітет Америки, найбільший представницький орган для 1,5 млн американців українського походження, закликає українсько-американську спільноту та наших друзів по всьому світу висловити свою солідарність з Олегом Сенцовим, взявши участь у одноденному голодуванні в середу, 13 червня, напередодні Кубку світу ФІФА в Росії», - зазначається у листі.

Цією акцією українська громада хоче поширити заклик Сенцова звільнити усіх українських політв’язнів в Росії.

За словами представників УККА, українські громади в Канаді й Австралії також підтримали цю акцію публічними заявами.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

9 червня стало відомо про розмову Петра Порошенка із Володимиром Путіним, яка стосувалася політв’язнів. Було домовлено, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідують ув'язнених.

В Одесі близько 600 податківці та митників вишикувалися буквами Free Sentsov, тримаючи у руках таблички з вимогою звільнити політв’язня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: