Українці найчастіше потрапляють у трудове рабство в Росії

Українці найчастіше потрапляють у трудове рабство в Росії
Ілюстративне фото

За даними поліції, серед країн, де українці найчастіше потрапляють у трудове рабство, - РФ, Польща, Німеччина, країни Азії та США,

Найбільше випадків потрапляння українців у трудове рабство зафіксовано у Росії. Про це в інтерв'ю агентству УНН заявив начальник департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Нацполіції України Артем Крищенко.

«Спочатку - Росія, потім - Польща, Німеччина, Туреччина, ну і країни Азії, і навіть США», - відповів Крищенко на прохання назвати країни, де українці найчастіше потрапляють у трудове рабство.

Він зазначив, що форми експлуатації бувають різними.

«Це робота на фермах чи, наприклад, продаж підконтрольних людей для роботи на стороні, для торгівлі наркотиками – випадки бувають різні. Наприклад, була у нас справа, коли людей вивозили до однієї з країн Балтії, а потім їх уже звідти переправляли до інших країн ЄС, де вони робили все, що їм скажуть. Найстрашніше у цих випадках, що юридично цих людей в Європі немає - шукати їх ніхто не буде», - розповів він.

За словами Крищенка, виявляти такі злочини українській поліції допомагають різні громадські організації, іноземні колеги, а також повідомлення надходять на офіційну сторінку департаменту у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: