Українські ЗМІ зганьбилися на американських виборах – Зенон Завада

Українські ЗМІ зганьбилися на американських виборах – Зенон Завада
Дональд Трамп і Гілларі Клінтон

Міф «зв’язків Трампа з Кремлем» було створено без жодних фактів

Американець українського походження, журналіст, політичний аналітик Зенон Завада вважає, що провідні українські ЗМІ зганьбили себе під час висвітлення перебігу виборчої кампанії у США. Про це він написав у своєму блозі для «Детектор Медіа».

На його думку, українці будуть шоковані, коли дізнаються про те, що висуванець від Республіканської партії Дональд Трамп переміг. «Цей шок буде прямим наслідком відвертої недбалості та зухвалості українських мейнстрим-ЗМІ, які налаштували все населення проти вигаданого монстра, який «дружить» із ще більшим монстром – Володимиром Путіним», – зазначив Завада.

«Мейнстримові ЗМІ висвітлювали лише ті опитування, які показали, що ніби більшість американців підтримує Хілларі Клінтон. Але навмисно ігнорували професійні й достовірні опитування, в тому числі найточніше за останніх 12 років – IBD/TIPP, яке показало що насправді Трамп перемагає протягом останніх місяців. І опитування LATimes також давно демонструє перевагу Трампа», – зауважив експерт.

«Ви всі – журналісти, редактори, продюсери – себе зганьбили. І ви зганьбили нашу професію, оскільки показали, що нічим не відрізняєтеся від ваших колег з Москви. Це одна й та сама пропаганда, тільки з різних боків», – заявив Завада. На його думку, саме висвітлення виборів у США показало, що українські медіа мало чим відрізняються від російських, яких звинувачують у пропаганді.

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборах.

Трамп, станом на 9 ранку за київським часом, набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: