Український дитячий письменник: російська меншина в Україні диктує нам свої права

Український дитячий письменник: російська меншина в Україні диктує нам свої права
Фото zlatopil.com.ua

В характері українців робити реверанси перед гостями, зробити усе, щоб вони почувалися як удома, - письменниця

Дитячий письменник Лариса Ніцой вважає, що російськомовна меншина диктує українцям свої правила, - саме з цієї причини в нашій країні так багато російськомовних громадян. Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому».

«В характері українців робити реверанси перед гостями, зробити усе, щоб вони почувалися як удома. Як результат – українців почали посувати з цього дому. Знаєте, як в тому анекдоті, коли росіянин попросився до українця переночувати, а зранку встав і каже: «Бачиш, чиї на порозі капці стоять? Чиї капці, того і хата». Так і в нас. Інші національні меншини, яких у нас більше 100, так не диктують нам свої права і правила як ця меншина, яка є однією з-поміж інших. Наша занадто велика поступливість, м’якість далися взнаки. Ми дуже довго це все толерували», - зазначила вона.

Іншою причиною російськомовності українців письменниця вважає владу. «До влади, як правило, приходять ті, хто лише вдягає вишиванки, вони майже всі російськомовні. Те, що вони почали розмовляти українською, не означає, що вони почали мислити українською», - сказала вона.

За словами Ніцой, не останнім фактором у тому, що українці розмовляють російською мовою, є війна. «Сусідня країна свою агресію принесла сюди. Основним чинником, підґрунтям цієї агресії є саме мовне питання. Вони ж прийшли захищати російськомовних. Не ми ж його, це мовне питання роздуваємо, нам воно привнесено», - підкреслила письменниця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: