Український прапор з квітів претендуватиме на рекорд Гіннеса

Український прапор з квітів претендуватиме на рекорд Гіннеса

Організатори встановлять прапор-рекордсмен у Національному музеї архітектури та побуту України у Пирогово

Найбільший прапор України із квітів - площею 15 тис. кв. м - буде презентовано на День Державного Прапора, 23 серпня, у Музеї у Пирогові. У цей день буде встановлено 2 рекорди - світовий та національний.

Про це повідомив керівник проекту Сергій Лисенко на прес-конференції у вівторок.

«23 серпня буде встановлено два рекорди, які будуть зареєстровані в Книзі національних рекордів України та в Книзі рекордів Гіннеса. Такого у світі ще ніхто не робив. Ми зробили так, щоб в акції були задіяні районні і обласні центри всієї України, які замовляли набори квітів для прапора. На сьогодні перше місце в Україні посідає Донецька область - звідти замовили 812 наборів, це більше 500 кв. м. На другому місці - Харків, на третьому - Луганська область. Замовлення надсилали і з Мар'їнки, і з місць, які розташовані в зоні зіткнення», - розповів Лисенко. 

Він уточнив, що частинки прапора з квітів демонструватимуть у понад 100 районних центрах з 15 по 20 серпня. А з 18 до 21 серпня - в обласних центрах. Потім ці квіти - у горщиках - привезуть у Пирогово. Квітковий прапор демонструватиметься до 29 серпня. Потім квіти подарують дитсадкам, школам, «Зеленбуду» Дніпровського району Києва, щоб вони прикрасили сквери та парки.

За словами Лисенка, прапор із квітів є продовженням проекту, який створили в Харкові на День Прапора 2013 року - квіткову лінію з чорнобривців і петуній завдовжки 2,847 км. Цей рекод був занесений у Книгу Гіннеса. 23 серпня 2014 року в Харкові зробили прапор України площею 807 кв. м, що стало національним рекордом.

Він також додав, що паралельно з демонстрацією квіткового прапора у Пирогові відбуватиметься Всесвітня виставка квітів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: