В Олімпійському селищі піднято прапор України

В Олімпійському селищі піднято прапор України

Церемонію з нами розділили Ірак, Уругвай, Болівія і Кайманові острови

Традиційна символічна церемонія підняття українського прапора відбулася в Олімпійському селищі в Ріо де Жанейро. У церемонії взяли участь всі українські спортсмени, які вже приїхали в столицю Олімпійських Ігор, а також президент НОК України Сергій Бубка. Разом з українським були підняті прапори ще чотирьох країн - Іраку, Уругваю, Кайманових островів і Болівії.

Церемонія підняття прапорів, яку проводять в Олімпійському селищі на кожних Іграх, не має практичного значення, але має символічне - команда таким чином як би приймається в селище, а її спортсмени формально стають частиною олімпійського співтовариства. Крім того, для деяких країн це єдина можливість почути свій гімн в столиці Олімпійських Ігор.

У Ріо виступлять представники 207 країн і територій, які мають свій окремий НОК. Україна везе на Ігри 206 спортсменів - це шістнадцята за величиною команда в Ріо. Для порівняння, з країн, які склали Україні компанію на церемонії підняття прапора, найбільшу команду привіз Ірак - 23 атлета. У Уругваю - 17 атлетів, у Болівії - 12 представників, у Кайманових островів взагалі 3.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: