«Укрпошта» презентувала марки із ковбасою та чебуреками (фото)

«Укрпошта» презентувала марки із ковбасою та чебуреками (фото)
Українська ковбаса є однією з найпопулярніших страв української національної кухні
Фото: з відкритих джерел

У комплекті з марками національний поштовий оператор також випустив тематичні конверти, які також мають мотиви кримськотатарської та української кухонь

«Укрпошта» ввела в обіг нові поштові марки, а саме «Кримськотарські чебуреки» та «Українська ковбаса». Про цю подію повідомили у пресслужбі відомства.

У комплекті з марками національний поштовий оператор випустив тематичні конверти, які також мають мотиви кримськотатарської та української кухонь. Разом вони є лаконічним продовженням серії «Національні страви». І це доволі символічно, адже Крим і Україна є єдиним цілим у свідомості українців.

Урочиста презентація марки «Кримськотарські чебуреки» відбулася 21 липня у Києві перед будівлею Головпоштамту за участю генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та засновника гостьового двору «Старий Крим» Алімдар Білялов.

У повідомленні йдеться про те, що візитні картки України – не лише її історичні та архітектурні пам’ятки, а й страви національної кухні. Укрпошта прагне, аби приємних смакових асоціацій стало більше.

Зокрема у 2018 році «Укрпошта» почала випуск серії марок «Національні страви». Так, вже вийшли марки «Котлета по-київськи» та «Київський торт».

Автор ескізів марок, конвертів та штемпеля «Перший день» художниця Юліка Правдохіна.

Відомо, що тираж кожної марки – 130 тисяч примірників, номінальна вартість – V (еквівалент дев’ять грн).

Нагадаємо, що кримськотатарська кухня різноманітна за смаковою палітрою. Але тут дуже полюбляють чебуреки. Історія виникнення їх сягає часів монголо-татарських кочових племен.

А ось українська ковбаса є однією з найпопулярніших страв української національної кухні та є обов’язковим атрибутом на святковому столі. Традиційно її готують до Різдвяних та Великодніх свят.

Додамо, що на Прикарпатті оберуть блогерів для участі у безкоштовному турі від проєкту «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці», де буде змога отримати насолоду від свіжого повітря, неймовірних краєвидів, смачних страв, приготованих за столітніми рецептами, навчитися новим ремеслам та відпочити від наболілих звичок міського життя.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: