«Укрзалізниця» готує позов проти РФ щодо майна в Криму

«Укрзалізниця» готує позов проти РФ щодо майна в Криму

Очільник «Укрзалізниці» обіцяє інформувати щодо подання позову проти РФ

«Укрзалізниця» вивчає можливість подання позову до суду проти Росії щодо майна в анексованому Криму. Про це під час брифінгу заявив очільник компанії Войцех Бальчун.

«Тему аналізуємо, я її знаю. Вона має багато вимірів. Ми розраховуємо фінансові наслідки від таких дій», - зазначив він.

Очільник «Укрзалізниці» також пообіцяв повідомити про остаточне рішення з цього питання.

Як повідомлялося, після анексії Криму Росією в березні 2014 року Кримська дирекція залізничних перевезень, яка входить до складу Придніпровської залізниці, була перепідпорядкована окупаційній владі півострова і переіменована на «Кримську залізницю».

Наприкінці грудня 2015 року уряд Росії прийняв Кримську залізницю окупованого Криму в свою федеральну власність і відніс її до сфери відення Федерального агентства залізничного транспорту (Російська залізниця).

Наприкінці травня 2014 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Мін'юст звернувся з пропозицією до Генеральної прокуратури України розглянути можливість арешту й відчуження на користь України російського держмайна як компенсацію збитків за анексію Криму РФ.

За словами Петренка, загальна сума збитків, заподіяних Україні анексією Криму РФ, становить 1 трильйон 80 мільярдів гривень, без урахування вартості корисних копалин та упущеної вигоди.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: