«Укрзалізниця» розглядає можливість припинення залізничного сполучення з Росією

«Укрзалізниця» розглядає можливість припинення залізничного сполучення з Росією
Потяг «Укрзалізниці»

Остаточне рішення щодо припинення залізничного сполучення з РФ в уряді зможуть повідомити у 2018 році

Після того, як Росія пустила поїзда в обхід України, «Укрзалізниця» також розглядає питання припинення залізничного сполучення з РФ.

Про це в коментарі «112 Україна» заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як розповів Омелян, перед прийняттям такого рішення повинні бути проаналізовані всі нюанси.

«Питання щодо залізничного сполучення із РФ в першу чергу розглядається зараз «Укрзалізницею». Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити у 2018 році. Є дві складові – вантажне і пасажирське. Із пасажирського у нас є єдиний російський поїзд, який курсує по напрямку «Кишинів-Москва» і декілька українських, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного «Укрзалізницею», ми будемо готові прийняти урядове рішення відповідного характеру», - заявив Омелян.

Він зазначив, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських поїздів через свою територію.

«Щодо прямих збитків для «Укрзалізниці», вони в розмірі однієї гривні на рік. Може хтось не знає, ця ділянка, якою йшли транзитні потяги, вантажні, пасажирські до півдня РФ свого часу «Укрзалізниця» уклала угоду з РЖД про фактично безкоштовне транзитне проходження», - констатував міністр.

Яке повідомляв «Главком», Росія з 11 грудня 2017 року повністю перевела пасажирські поїзди далекого прямування на новий залізничний обхід України.

Нагадаємо, Російська залізниця обіцяла припинити свою діяльність в Україні ще в травні 2017 року. У жовтні 2017 року Дмитро Пегов повідомляв про те, що пасажирські потяги будуть запущені в два етапи.

Спочатку на нову лінію переключать ті склади, у яких немає проміжних зупинок на старій лінії, а потім і інші. Він зазначив, що мова йде про 62 пари пасажирських і 30 пар вантажних поїздів.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» призначила 12 додаткових поїздів на новорічні свята і Різдво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: