Умеров розповів, як кримські судді сфабрикували йому вирок

Умеров розповів, як кримські судді сфабрикували йому вирок
Ільмі Умеров

Переклад публічного виступу Умерова, який ліг в основу обвинувачення, не є дослівним

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявив, що суддя окупаційного суду «зібрав звинувачення по крихтах», не враховуючи докази захисту. Про це Умеров написав на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні отримав письмовий текст вироку. Нарешті, приїхавши додому, вперше його прочитав. Все, що сфабриковане звинуваченням - не підлягає сумніву. Все, що представлено захистом - не заслуговує на увагу», заявив Умеров.

Зазначимо, що чотири адвокати Умерова наполягали на виправдувальному вироку. Переклад його публічного виступу з кримськотатарського на російську мову, який ліг в основу обвинувачення, не є дослівним, у текст додано слово-заклик «треба».

«Не знаючі кримськотатарську мову почули заклик, а суддя, в свою чергу, їх «почув». Носії кримськотатарської мови заклик заперечують, суддя вважає це суб'єктивною думкою. Звинувачення розсипалася у всіх на очах, т. зв. суддя Кулишев зібрав його по крихтах. Така реальність сьогоднішнього Криму. Продовжуємо жити. Позицію і думку не міняємо», - заявив він.

Нагадаємо, 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі УмероваУмерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Адвокат Микола Полозов заявив, що враховуючи стан здоров'я Умерова засудження його на два роки колонії рівносильно смертному вироку.

Російський прокурор запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

Парламентська Асамблея Ради Європи засудила вирок заступнику голови кримськотатарського Меджлісу Ільмі Умерову.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: