Незаконно засудженого в Росії українця Клиха перевели з в'язниці в лікарню

Незаконно засудженого в Росії українця Клиха перевели з в'язниці в лікарню
Станіслав Клих

Інформацію про переведення Клиха в лікарню підтвердила челябінська правозахисниця Тетяна Щур

Українського політв'язня Станіслава Клиха перевели з верхньоуральської в'язниці в лікарню. Про це заявив адвокат Клиха Ілля Новіков, передає «РБК-Україна». Як наголошується, Клиха повинні були відвідати місцеві адвокати, але у в'язниці його не виявилося.

«Куди його повезли, нам в точності не говорять. Ми можемо здогадуватися, що це лікарня в Челябінську, приблизно розуміємо як, але свіжих відомостей, що він там, у нас немає», - пояснив Новіков. За його словами, у Клиха були проблеми зі здоров'ям ще до етапу в Верхнеуральск з Грозного.

«Ми маємо всі підстави за нього турбуватися», - додав Новиков. Інформацію про переведення Клиха в лікарню також підтвердила челябінська правозахисниця Тетяна Щур. Вона повідомила, що в регіоні є дві лікарні для ув'язнених - Обласна психоневрологічна лікарня № 5 в Магнітогорську і ЛПУ-3 в Челябінську. Як розповів Новіков, в ЛПУ-3 йому повідомили, що Клиха там немає, а в магнітогорській лікарні відмовились надати інформацію.

Станіслав Клих був засуджений у справі забороненої і визнаної екстремістською УНА-УНСО. Нагадаємо, мати ув'язненого в РФ Клыха розповіла, як її син хотів покінчити з собою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: