Узбекистан обирає президента. Хто стане наступником Карімова?

Узбекистан обирає президента. Хто стане наступником Карімова?
Вибори президента Узбекистану

Аналітики не сумніваються, що перемогу на виборах здобуде «людина Росії» Шавкат Мірзіяєв

У неділю, 4 грудня, в Узбекистані проходять президентські вибори. На пост глави держави претендують в.о. президента Шавкат Мірзіяєв, а також належні до керівництва національних партій Хатамжон Кетмонов (Народно-демократична партія), Сарвар Отамурадов (Демократична партія «Національне відродження») та Нарімон Умаров (Соціал-демократична партія).

За даними ЦВК, голосування у республіці відбувається жваво. Станом на 9 годину ранку за місцевим часом явка на виборчих дільницях становила 25,24%.

Вибори відбудуться, якщо на них проголосують не менше 33% виборців. У голосуванні можуть взяти участь 21,4 мільйона людей.

Позачергові вибори в Узбекистані були призначені після смерті колишнього президента Іслама Карімова. Він помер 2 вересня 2016 року. У ЗМІ інформація про смерть президента Узбекистану з'явилася ще 29 серпня. Водночас уряд країни наполягав: Карімов живий, перебуває у лікарні в критичному станіЗгодом донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола повідомила про смерть свого батька.

Аналітики не сумніваються, що перемогу на виборах здобуде Шавкат Мірзіяєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: