В Австрії під час першого рейсу зламався новий вагон «Укрзалізниці»

В Австрії під час першого рейсу зламався новий вагон «Укрзалізниці»

Провідники пропонували пасажирам тільки чай 

Пасажири провели усю ніч в потязі без їжі та опалення

У столиці Австрії, у понеділок, 11 грудня, зламався потяг «Відень – Київ», через що українці змушені були після 16-годинного очікування добиратися своїм ходом додому. Про це повідомляє ТСН.

«Укрзалізниця» запустила міжнародний маршрут нещодавно, 10-го грудня. Вагони обіцяли виготовити на вітчизняному підприємстві, щоб вони були пристосовані до ширини колії європейських залізниць. Однак вже в перший рейс вагона виникли проблеми і українцям, які застрягли за кордоном довелося повертатися іншими способами. Як розповіла одна з пасажирок потяга, через 15 хвилин після відбуття від станції у Відні поїзд зупинився через пошкодження ліній електропередач. І в той час як інших пасажирів забрали автобуси, щоб відвезти їх у готель, українці були змушені ночувати в поїзді.

«Наш вагон відігнали туди, де вони відстоюються і нас просто залишили в вагоні, де було ні їжі, ні нормальних умов, ні опалення», - розповіла вона. Вагон простояв всю ніч, приблизно до 7 години ранку і потім знову рушив, нібито, за маршрутом, але український причіпний вагон не витримав і у нього загорілися колодки.

«Почалося задимлення, ледь не пожежа. Ми були там одні, тягнули тільки наш український вагон, тому що, всіх інших пасажирів забрали автобуси», - розповідає пасажирка.

За її словами, провідники пропонували тільки чай, хоча до вартості квитків був включений сніданок.

«Ми просили надати нам автобус, щоб нас довезли хоча б до кордону або у Відень, але нам відмовили. Ми від'їхали всього на 50 км від Відня», - розповіла пасажирка, зазначивши, що всього вагон простояв 16 годин. Доставити пасажирів до Києва обіцяли тільки на наступний день іншим поїздом, тому додому люди добиралися своїм ходом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: