В Азербайджані пояснили, чому не проголосували за резолюцію ООН щодо Криму

В Азербайджані пояснили, чому не проголосували за резолюцію ООН щодо Криму
Глава прес-служби МЗС Азербайджану Хікмет Гаджієв

Азербайджанській стороні не сподобалася «низка концептуальних і методологічних пунктів» резолюції

Азербайджан не проголосував за проект резолюції про порушення прав людини в окупованому Криму, ухвалений на Третьому комітеті Генасамблеї ООН, через «низку концептуальних і методологічних пунктів документа».

Про це заявив голова прес-служби МЗС Азербайджану Хікмет Гаджієв виданню Haqqin.az, повідомляє «Крим.Реалії».

«Як особливий випадок, через наявність деяких загальних концептуальних і методологічних пунктів цієї резолюції, азербайджанська сторона не взяла участі в голосуванні», - сказав він.

Гаджієв відзначив, що Азербайджан і Україна завжди підтримували територіальну цілісність і суверенітет одна одної.

«Ця однозначна позиція Азербайджану була знову продемонстрована під час ухвалення резолюції 68/262 «Територіальна цілісність України» Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року», - повідомив Гаджієв.

Дипломат зазначив, що в перебігу обговорення проекту резолюції співробітник постійного представництва Азербайджанської Республіки при ООН заявляв, що Азербайджан повністю підтримує суверенітет, політичну незалежність і територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, з держав Європейського континенту лише три країни проголосували проти попереднього затвердження Генеральною асамблею ООН оновленої резолюції з прав людини щодо анексованого Криму: Росія, Білорусь та Сербія. Загалом 71 держава підтримала український документ, 25 проголосували проти, 77 утрималися від голосування.

Як відомо, 14 листопада Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив оновлену резолюцію з прав людини щодо анексованого Криму. 

Оновлену резолюцію з прав людини в Криму Україна внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї ООН в жовтні 2017 року. У документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Генеральна асамблея ООН розгляне резолюцію «Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь» у грудні.

Водночас у Білорусі висловили готовність направити на Донбас своїх миротворців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: