В Будапешті знову істерика: МЗС звинуватило Київ у посяганнях на угорську меншину

В Будапешті знову істерика: МЗС звинуватило Київ у посяганнях на угорську меншину
Петер Сійярто знов критикує українську владу 

Угорський міністр вважає, що українські політики нібито хочуть змінити етнічний склад Берегового на Закарпатті

Українська політика «сягнула жахливого дна» у вирішенні конфлікту щодо отримання другого громадянства українцями Закарпаття, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Сійярто обговорив конфлікт Будапешта й Києва з заступником генсекретаря НАТО, а також поінформував про це Державний департамент США.

Угорський міністр вважає, що українські політики нібито хочуть змінити етнічний склад Берегового на Закарпатті і в подальшому «зменшити кількість угорської меншини у місті». Сійярто сказав, що українські депутати обговорюють пропозиції, «які нагадують найтемніші диктатури».

«Однак найбільш шокуюча річ — це те, що сусідня країна не засуджує і не висловлює протест проти петиції, опублікованої на сайті Верховної ради про депортацію закарпатських угорців», — заявив глава МЗС Угорщини.

Йдеться про те, що 21 вересня на сайті Ради депутат Ростислав Гаврилюк зареєстрував петицію. У ній він пропонує депортувати українців Закарпаття, які отримали угорське громадянство. Петиція має набрати 25 тисяч підписів. За три тижні її підписали 520 людей.

Крім того, на думку Сійярто, Київ нібито змовився з «екстремістами», які оприлюднили персональну інформацію сотень угорців Закарпаття, які мають подвійне громадянство.

10 жовтня посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у Міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію сайтом «Миротворець» інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

Нагадаємо, між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Міністерство закордонних справ Угорщини вислало з посольства у Будапешті українського дипломата Дмитра Керечанина.

Керечанин - дипломат з Ужгорода, який працював у консульському відділі посольства на посаді першого секретаря.

У свою чергу МЗС вислала з України угорського консула Дьордя Ваша.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: