В Естонії обрали президента. З шостої спроби

В Естонії обрали президента. З шостої спроби

Новий президент Естонії Керсті Кальюлайд

У нового президента Естонії, 46-річної Керсті Кальюлайд, – багате банківське і економічне минуле

Парламент Естонії на позачерговому засіданні в понеділок провів голосування з виборів президента країни і обрав Керсті Кальюлайд.
Кальюлайд, кандидатуру якої напередодні висунули 90 естонських депутатів, була єдиним кандидатом під час голосування.

За неї проголосувало понад 81 з 98 присутніх депутатів. Для обрання необхідно було набрати мінімум 68 голосів. Загалом в естонському парламенті 101 депутат.

«У 46-річної Кальюлайд багате банківське і економічне минуле. Вона керувала інвестиційними проектами в Естонії, працювала радником з економіки прем'єр-міністра Марта Лара», – йдеться у повідомленні.

Коли Естонія навесні 2004 року стала членом ЄС, Кальюлайд приступила до роботи в Європейській контрольній палаті і пропрацювала там 12 років, тобто два терміни повноважень.

Це була шоста спроба обрати президента Естонії за останніх два місяці.

Перший раунд виборів президента проходив у три тури наприкінці серпня за участю п'ятьох кандидатів у Рійгікогу і виявився безрезультатним. Потім Колегія вибірників у двох турах також не виявила переможця, який набрав більшість голосів.

Нинішній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес пробув на цій посаді два п'ятирічних терміни і більше не міг претендувати на цю посаду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: