В іракському Мосулі терористи ІДІЛ вбили 120 мирних жителів

В іракському Мосулі терористи ІДІЛ вбили 120 мирних жителів
Мосул
Фото: aa.com.tr

120 жителів західних кварталів другого за величиною міста Іраку - Мосула - загинули від рук бойовиків терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ). Всі загиблі намагалися покинути Мосул.

Як повідомив агентству «Анадолу» капітан Сил швидкого реагування при МВС Іраку Даргам аль-Хайдарі, отримана інформація про те, що на узбіччі дороги в кварталі Дзендзі в Старому Мосулі виявлені тіла 120 мирних жителів.

Офіцер нагадав, що армія Іраку проводить операцію з очищення від бойовиків ІДІЛ районів Дзендзі, Шифа, Сахха і Аль-Ула в Мосулі.

Крім того, Хайдарі повідомив, що Сили швидкого реагування евакуювали з підконтрольного ІДІЛ району Дзендзі понад 150 осіб, в тому числі 70 жінок і дітей.

Поліція Іраку повідомляє, що сили безпеки з обережністю просуваються в Дзендзі, де вони контролюють 40 відсотків території, і вже створений коридор безпеки для евакуації цивільних осіб.

У ніч на 17 жовтня 2016 року прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Ібадов оголосив про початок операції зі звільнення Мосула від терористичної організації ІДІЛ. Місто знаходиться під контролем бойовиків угруповання з червня 2014 року. Армія Іраку встановила контроль над східними районами Мосула в кінці січня. З 19 лютого розпочалася операція зі звільнення західних районів міста.

З початку операції зі звільнення іракського Мосула від терористів «Ісламської держави» свої домівки були вимушені залишити 700 тисяч мирних жителів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: