В Іраку перерахують голоси на парламентських виборах вручну

В Іраку перерахують голоси на парламентських виборах вручну
Муктада ас-Садр

Суд визнав антиконституційним анулювання бюлетенів виборців, які голосували закордоном

Верховний федеральний суд Іраку ухвалив рішення перерахувати голоси на парламентських виборах вручну, після заяв про фальсифікацію.

Про це повідомляє The National.

Також суд визнав антиконституційним анулювання бюлетенів виборців, які голосували закордоном, у таборах біженців та виборців-учасників курдських Сил безпеки. 

Нагадаємо, що на перших після розгрому «Ісламської Держави» парламентських виборах в Іраку перемогла партія «Ас-Сайрун», яку очолює шиїтський лідер Муктада аль-Садр.

«Альянс завоювання», який складається переважно із колишніх бійців шиїтських підтримуваних Іраном угруповань, що боролися проти «Ісламської держави», посів друге місце і матиме 47 місць у парламенті. Блок чинного прем'єр-міністра Хайдера аль-Абаді опинилася аж на третьому місці - у нього 42 депутатські крісла.

За даними інформагенції AFP, ас-Садр, який бачить себе майбутнім прем'єр-міністром, сподівається сформувати коаліційний технократичний уряд із десятків дрібних партій. Однак формування уряду навряд чи буде простою задачею, зокрема і тому, що проти будь-яких коаліцій з ас-Садром виступає Іран. Представник Ірану генерал Кассем Сулеймані відправився до Багдада, щоб об'єднати шиїтів проти проповідника. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: