В Ірані звільнено більшість учасників протестів

В Ірані звільнено більшість учасників протестів
Протести в Тегерані

За гратами залишаються іще до 300 осіб

Міністр внутрішніх справ Ірану Абдулреза Рахмані Фазлі заявив про те, що було звільнено більшість затриманих учасників протестів, які відбувалися наприкінці грудня 2017 і на початку січня 2018 року.

Іранські органи влади говорять про те, що всього було заарештовано до 1 тисячі осіб – окремі законодавці називали цифру в 3,7 тисяч заарештованих протягом протестів осіб. При цьому 25 осіб загинуло під час сутичок. Проте іще близько 300 осіб, яким висувають конкретні звинувачення, перебувають у в’язниці. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Правозахисна організація Центр прав людини в Ірані, яка базується в Нью-Йорку, заявляє про те, що окремим особам під вартою інкримінують злочини, покарання за які передбачає в тому числі і смертну кару.

Очільник судової гілки влади в Ірані Садек Ларіджані закликав суди до милосердя щодо тих, хто брали участь в мирних протестах. На його думку покаранню підлягають лише ті, хто знищував державну власність і слідували наказам ворогів Ірану.

Окрім того, на сьогодні влада визнала, що щонайменше дві особи померли під час перебування під вартою. Правозахисники говорять про смерть щонайменше п’яти арештованих і вимагають проведення незалежного розслідування щодо причин їх смерті під вартою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: