В Іспанії родичі тисяч померлих від Covid-19 позиваються до уряду

В Іспанії родичі тисяч померлих від Covid-19 позиваються до уряду
В Іспанії за останню добу дещо зросло число померлих від коронавірусної хвороби, однак число смертей лишається меншим за 200 уже четвертий день поспіль

Родичі померлих вважають, що уряд поставив свої інтереси вище здоров'я людей, оскільки, незважаючи на поширення інфекції, в країні на початку березня тривали мітинги і маніфестації

Проти іспанського уряду Педро Санчеза через невдале реагування на пандемію Covid-19 до Верховного суду було подано скаргу від імені понад 3 тисяч родичів померлих через коронавірус.

Про це повідомляє El Mundo.

«Одинадцять адвокатів з усієї Іспанії подали в понеділок скаргу до Верховного суду проти прем'єр-міністра Педро Санчеса та 22 членів його уряду від імені понад 3000 родичів загиблих від нового коронавірусу у зв’язку з можливим їх вбивством через невдале реагування на пандемію з боку держави», - йдеться в повідомленні.

Скарга була подана в другу палату Верховного суду проти всіх членів Ради міністрів за «поки ще не визначене число злочинів, пов'язаних з вбивством через серйозну нерозважливість», оскільки вони допустили діями або бездіяльністю поширення пандемії і смерть цих людей від вірусу.

32 68 осіб, які підписали цю скаргу, попередили, що вона може бути розширена і включати в себе, зокрема, злочини ухилення від виконання обов'язків з надання допомоги, а також поширюватися на інших топ-чиновників.

Родичі померлих вважають, що уряд поставив свої інтереси вище здоров'я людей, оскільки, незважаючи на поширення інфекції, в країні на початку березня тривали мітинги і маніфестації.

Нагадаємо, в Іспанії за останню добу дещо зросло число померлих від коронавірусної хвороби, однак число смертей лишається меншим за 200 уже четвертий день поспіль.

Слід зауважити, що Іспанія виявилася однією з найбільш постраждалих від пандемії Covid-19 країн Європи.

У світі станом на 12 травня 2020 року інфіковані 4 178 156 людей. 286 353 людини загинули від коронавірусу. У всьому світі одужали 1 458 337 людей. Найбільше загиблих у США - 80 684 людини. У Великобританіії - 32 141 людина, в Італії - 30 739 смертей, в Іспанії - 26 744 людини, у Франції - 26 646 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: