В Італії вже знайшли заміну Ренці – новим прем'єром став Джентілоні

В Італії вже знайшли заміну Ренці – новим прем'єром став Джентілоні
Новий прем'єр Італії Паоло Джентілоні

Новий уряд доручили сформувати главі МЗС Джентілоні

Президент Італії Серджо Маттарелла доручив главі МЗС країни Паоло Джентілоні сформувати новий уряд.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на видання ANSA.

«Президент Республіки дав Паоло Джентілоні завдання сформувати новий уряд», - повідомляє видання і додає, що 11 грудня президент Італії Маттарелла викликав Джентілоні в офіційну резиденцію - Квіринальський палац.

«Я дякую президенту за призначення. Для мене це велика честь і я постараюся виконати завдання з гідністю та відповідальністю», - заявив Джентілоні.

Як повідомляє ВВС, 62-річний Паоло Джентілоні є соратником Маттео Ренці (екс-прем'єр-міністра Італії - ред.) по Демократичній партії».

У разі, якщо Джентілоні вдасться знайти підтримку, уряд може бути сформований впродовж кількох днів.

Новому прем'єру доведеться мати справу з банківською кризою і зростанням популярності євроскептичних партій та настроїв проти політичної еліти країни.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці ввечері 7 грудня офіційно подав президенту країни Серджо Маттареллі заяву про свою відставку після того, як італійці проголосували на референдумі проти змін до Конституції, які пропонував прем’єр-міністр.

Італійці відкинули проект конституційної реформи, запропонованої прем'єр-міністром Маттео Ренці. «Ні» пакету документів сказали 54-58%, «так» - 42-46%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: