В Мін’юсті озвучили вимоги до нових працівників, які отримувать до 70 тис. грн

В Мін’юсті озвучили вимоги до нових працівників, які отримувать до 70 тис. грн

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова

Фото: Станіслав Груздєв, Главком

У Міністерстві юстиції запевняють, що обиратимуть нові кадри не за критерієм «молоде обличчя», а за рівнем професійності

В Міністерстві юстиції планують сформувати три великі директорати: публічного права, приватного права, верховенства права, який займається питаннями юстиції та безпеки. І ще три менші директорати: міжнародного права, стратегічного розвитку та європейської інтеграції і директорат, що буде займатися правами людини і правовою просвітою. Тобто загалом - шість.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла перший заступник міністра юстиції та голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталія Севостьянова.

«Для нас, в принципі, формувати їх не важко, порівняно з іншими міністерствами, бо ми раніше вже проходили аудит Європейського Союзу. Навіть наші департаменти вже побудовані за логікою директоратів Єврокомісії», - запевняє чиновниця.

За її словами, десь на кінець серпня запрацює портал вакансій, де всі кандидати на нові посади зможуть побачити, які є вакансії, які вимоги і зарплати.

«Треба буде скласти тест на знання законодавства України, але і зараз усі державні службовці його здають. Після цього буде тест на логічне мислення, чого раніше не було. Також треба підтвердити знання української мови. Якщо у вас відмінна оцінка в атестаті - цього достатньо. Якщо ви вчилися за кордоном, треба буде здати іспит з української мови і отримати сертифікат про володіння нею. Після цього вже буде співбесіда, де ставитимуть і ситуативні завдання, і розмова про мотивацію кандидата», - продовжує Севостьянова.

До конкурсної комісії також залучать кількох представників громадськості, які в цій сфері працюють, і один чи два фахівці від міжнародного агентства з найму персоналу, яке навчить співробітників міністерства, за якими критеріями взагалі відбирати людей, на чому фокусуватися.

«Конкурсна комісія у кожного міністерства буде своя, але в уряді є команда, яка займається цією реформою. Ми постійно зустрічаємося, щось один одному підказуємо. Сподіваємося, що з початку вересня оголосимо конкурси спершу на генеральних директорів, щоб потім вони також брали участь у роботі конкурсних комісій, дивилися, кого набирати собі в команду. І до кінця року сформуємо два директорати», - розповіла заступник міністра юстиції, рекомендуючи всім, хто бажає отримати посаду в директораті, вже збирати інформацію для подання електронної декларації. Це є обов'язковим для кандидатів.

Також Севостьянова сподівається, що на нові посади прийдуть багато людей, «які будуть кращими за тих, що працюють зараз».

«Звичайно, в діючих працівників є окремі переваги - вони мають досвід. Але, можливо, люди ззовні зможуть запропонувати щось нове. Коли ми обирали керівників областей і їхніх заступників, у нас було 80% нових людей, не із системи. Прийшли люди з нотаріату, адвокати, які володіли лідерськими якостями, що було для нас важливо, і ми підтримали їх, а не тих, хто раніше працював у системі. Я не є прихильником того, що нове - краще за старе. Але ми будемо обирати не за критерієм «молоде обличчя», а за рівнем професійності», - резюмувала перший заступник профільного міністра.

Детальніше читайте: Наталія Севостьянова: Нові співробітники у Мін'юсті отримуватимуть зарплату більшу за міністерську

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: