У Нацраді з телебачення і радіомовлення поскаржились на брак коштів

У Нацраді з телебачення і радіомовлення поскаржились на брак коштів

Щоразу, звертаючись до суду, треба сплачувати збір, а обмежений бюджет Нацради цього не дозволяє

Національній раді з питань телебачення та радіомовлення через брак коштів важко домагатися в судах позбавлення ліцензій гравців-порушників. Про це повідомила в інтерв’ю «Главкому» перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк.

«У нас же суд досі ще не змінився. Є певні суди, в яких питання завжди вирішується на користь позивачів, які до нас позиваються. Були, наприклад, випадки, коли суд просто зобов’язував нас своїм рішенням переоформити ліцензії – змінити позивні та формат з розважально-музичного на інформаційно-розважальний (справа «Вєстєй»). Таким чином суди просто виходили за межі своїх повноважень – адже не вони формують інформаційний простір країни, а Нацрада має повноваження. Ми оскаржили ці дії і апеляції виграли. Ну, а деякі суди просто зволікають, кажуть, ви неправильно зшили справу, і повертають її. Маємо подавати повторно, а це час і кошти», - розповіла вона.

Герасим’юк зазначила: щоразу, звертаючись до суду, треба сплачувати збір, «а обмежений бюджет Нацради цього не дозволяє». «У рядку бюджету, що передбачає саме ці витрати, закладено всього 15 тисяч гривень на рік», – повідомила вона.

Герасим’юк додала, що все-таки через суд було позбавлено ліцензії кілька компаній: «Через відсутність мовлення. Одного приватного підприємця – за відмову Нацраді в можливості здійснювати його перевірку та одне товариство – через несвоєчасне переоформлення ліцензії. Але щодо великих гравців-порушників, то – ні, не позбавляли».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: