В окупованому Криму близько 50 сімей українських військовиків виселили з квартир – юрист

В окупованому Криму близько 50 сімей українських військовиків виселили з квартир – юрист

Квартири забирають у родин військових, які переїхали на материк

З окупованого Криму поступають відомості про виселення сімей військових Збройних сил України зі службового житла. Як розповів «Громадському радіо» юрист ГО «Регіональний центр прав людини» Віталій Набухотний, це відбувається відповідно до указу, який Володимир Путін підписав у березні цього року.

«На території окупованого Криму залишилося досить багато службових квартир, які належали на момент окупації українським військовослужбовцям. І їх почали звідти виселяти ще до прийняття цього указу на тій основі, що вони залишили Крим, а значить ці службові квартири перестають їм належати і належать окупованій владі», - пояснив він.

Набухотний зазначив, що у відповідності до указу Путіна службові квартири забираються із користування у певної категорії військових.

«Право (користування житлом – ред.) не надане тим військовослужбовцям, як залишили свої сім’ї або разом з сім’ями переїхали на материкову Україну, проте там ще залишилося їхнє службове житло. І ми знаємо, що починаючи з 2014-го року їх почали звідти виселяти за допомогою сили чи морального тиску. І на сьогодні Регіональному центру з прав людини разом з Українською Гельсінською спілкою відомо про як мінімум 50 таким прецедентів. Звичайно, цим людям ми намагаємося допомагати з подачею скарг до ЄСПЧ», - розповів юрист.

«Більшість з тих службових приміщень, які залишилися в Криму, порожні, але є і прецеденти, коли там живуть родичі. І до них просто приходять і запитують, скільки вам потрібно часу, щоб зібрати речі і поїхати на материк. Когось силою виселяють, міняють замки і туди направляють жити військовослужбовців РФ», - додав він.

Нагадаємо, українські депутати та їхні родичі продовжують займатися бізнесом в окупованому Криму.

Читайте також

Життя в окупації. Що сталося з активами українських олігархів в Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: