В ООН не прийняли резолюцію РФ щодо договору про ліквідацію ракет

В ООН не прийняли резолюцію РФ щодо договору про ліквідацію ракет

Генасамблея ООН відхилила ініціативу Москви щодо ракетного договору

Договір РСМД не дозволяє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів

Генасамблея ООН на засіданні в п'ятницю, 21 грудня, не прийняла запропоновану Росією резолюцію в підтримку збереження дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, повідомляє РІА Новости.

За документ проголосували 43 країни, проти - 46, утрималося 78.

Перший заступник постпреда Росії в ООН Дмитро Полянський перед голосуванням пояснював, що Москва вносить документ, аби «дати можливість Генеральній асамблеї ООН висловити рекомендацію учасникам ДРСМД на користь його збереження і продовження виконання ними взятих на себе зобов'язань в повному обсязі».

Своєю чергою, представник США заявив, що проголосує проти резолюції, «бо це нещиро з боку Росії» заявляти про необхідність зберігати ДРСМД, «який вона сама порушує».

Як повідомлялося, генсек НАТО Єнс Столтенберг дав Росії 60 днів, щоб почати виконувати угоду щодо ракет, після чого США розірвуть договір.

Нагадаємо, 21 жовтня Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією. За його словами, таке рішення пов'язане з недотриманням ДРСМД з боку РФ.

Своєю чергою, Росія звинуватила США в «зламі» ракетного договору і прагненні створити однополярний мир.

Договір РСМД не дозволяє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Документ був підписаний у 1987 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: