США дали Росії 60 днів на виконання умов ракетного договору

США дали Росії 60 днів на виконання умов ракетного договору
Держсекретар США Майк Помпео

За словами Помпео, тільки Росія може врятувати договір

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Штати перестануть дотримуватися положень Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності протягом 60 днів, якщо Росія не повернеться до виконання взятих на себе зобов'язань.

За словами Помпео, тільки Росія може врятувати договір, «визнавши порушення і почавши знову дотримуватися його положення», пише CNN.

«США зупинять виконання своїх зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до його виконання. Ми високо цінуємо підтримку з боку НАТО цього рішення США», - сказав він.

Помпео підкреслив, що немає жодних свідчень того, що Росія повернеться до дотримання Договору про РСМД - угоди 1987 року, що забороняє розміщення наземних ядерних ракет середньої дальності.

Як відомо, у НАТО визнали, що Росія порушила Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), і закликали Москву повернутися до дотримання договору.

Зазначений договір забороняє США і Росії розробляти, випробовувати і мати на озброєнні крилаті і балістичні ракети наземного базування з радіусом дії від 500 до 5000 км.

До слова, Конгрес США розгляне законопроект про припинення ядерного договору з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: