В ПЦУ розповіли, чому Філарета не було на форумі Порошенка

В ПЦУ розповіли, чому Філарета не було на форумі Порошенка

23 січня Святійший патріарх Філарет відсвяткував 90-річчя

«Не треба тут шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо коли її там немає», - сказав архієпископ Євстратій (Зоря)

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет не прийшов на форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», на якому президент Петро Порошенко заявив про намір знову балотуватися на посаду глави держави, оскільки «проходить профілактичні лікувальні заходи».

Про це УНІАН повідомив архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій (Зоря).

Відповідаючи на запитання, чому Філарет був присутній на з’їзді «Батьківщини», але не прийшов на форум до Порошенка, він зазначив: «Патріарх зараз, як кожного року, йде на профілактику».

«До Петра Олексійовича він прийшов на президентський прийом одразу після з’їзду, і своє привітання він передав через митрополита Епіфанія, який був присутній на форумі. Тому не треба тут шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо коли її там немає», - сказав священик.

За словами Зорі, «позиція церкви є чіткою, і вона неодноразово засвідчена, що вибір належить народу України, і народ України має відповідально визначатися, бо церква не може бути церквою тієї чи іншої політичної сили».

«Бо не може бути такого, що якщо ви - за одну партію, то ви ходите в цей храм, а якщо ви - за ту партію, то ви ходите в той храм», - зауважив архієпископ.

Він наголосив, що в церкві повинні знаходити своє місце прихильники різних політичних думок. «Єдине, що наша позиція є державницькою – прихильники сепаратизму та руйнування української державності очевидно, що вони не зможуть себе комфортно почувати в українській церкві. Всі ті сили і, відповідно, політичні структури, які стоять на засадах державності, можуть розраховувати на те, що наші віруючі можуть висловитися на їхню користь», - додав Зоря.

Нагадаємо, 23 січня Святійший патріарх Філарет відсвяткував 90-річчя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: