У Представництві ЄС відзначили успішні реформи України

У Представництві ЄС відзначили успішні реформи України

Україна може переходити складні демократичні процеси, - зазначив Томбінський.

Представник Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський в інтерв’ю «Главкому» виокремив основні успіхи на шляху реформування України.

«У першу чергу, скажу про демократичний спосіб вибору. За два останні роки попри політичну ситуацію і кризу, в Україні відбулись і вибори президента, і вибори парламенту, і місцеві вибори. Це показало, що Україна може переходити складні демократичні процеси», - зазначив Томбінський.

За його словами, друга успішна реформа – це більша прозорість уряду, парламенту, використання державних грошей.

«Зміни в законах про держзакупівлі, система ProZorro, усі дерегуляційні елементи важливі для того, щоб побороти корупцію. Але корупція не стільки матеріальна, скільки ментальна. І набагато складніше побудувати нову систему ментального управління Україною. Щоби люди, які заходять і працюють у публічному просторі України, думали по-новому», - відзначив представник Європейського Союзу в Україні.

Томбінський заявив, що третій великий елемент реформування – це реформування всіх засобів української безпеки: військових сил, поліції і так далі.

«Це елемент захисту України. Реформувати країну без захисту її території дуже важко. Тому це також є великою українською реформою. Далі – це реформа енергетичного ринку. Енергетичний ринок генерував великий дефіцит українського бюджету й гальмував можливості реформування. Він також був у системі корупції, корумпував усі умови для праці бізнесу. Можна було за різними цінами купувати і продавати енергоносії. І тут також масштабні реформи відбулись», - відзначив політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: