В РФ створюють умови для захисту компаній від санкцій США

В РФ створюють умови для захисту компаній від санкцій США

Держдума РФ ухвалила низку законів для попередження махінацій в процесі

Державна дума РФ в другому читанні схвалила пакет законів про створення спеціальних адміністративних районі (САР) на островах Руський в Приморському країни і Октябрський в Калінінградській області. Про це повідомляє видання «Коммерсантъ».

Розробка семи законопроектів ішла в прискореному режимі. Так навесні 2018 року після санкцій Мінфіну США щодо олігархів Олега Дерепаски і Віктора Вексельберга було вирішено внести поправки до ідеї, які перш за все мали допомогти репатріювати кошти. Тепер же пакет законів дасть можливість проводити перереєстрацію компаній в РФ і виведення їх із іноземних юрисдикцій. До другого читання було внесено поправку щодо того, що заявку на перереєстрацію може подавати виключно іноземна юридична особа. Тим самим це мало б попередити масову міграцію російського бізнесу в власні внутрішні офшори. Окрім того для попередження фінансових спекуляцій на прохання Центрального банку РФ доступ до САР було обмежено для фінансових установ. 

Для отримання статусу міжнародної компанії юридична особа має інвестувати в САР не менше 50 млн рублів протягом півроку. Так само компанія має бути зареєстрована в FATF, яка бореться із відмиванням коштів. Тим самим із «чорних офшорів» російський бізнес не зможе переводити кошти. Окрім того відповідні компанії мають бути зареєстровані до 1 січня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: