В Росії не буде масових протестів, незважаючи на критичну соціальну ситуацію, - соціолог

В Росії не буде масових протестів, незважаючи на критичну соціальну ситуацію, - соціолог

У РФ відбуваються локальні соціальні вибухи, які гасяться владою, каже Гудков

Директор «Левада-Центру» Лев Гудков вважає, що масових акцій протестів у Росії не буде, незважаючи на те, що за останній рік соціальна ситуація в РФ значно погіршилася. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Так, ситуація серйозно погіршилася. Десь вона досягає критичних величин, тому там відбуватимуться локальні соціальні вибухи. Але підстав для суджень про те, що ці конфлікти переростуть у загальне збурення, поки немає. Локальні конфлікти гасяться легше», - зазначив Гудков.
Він також пояснив, чому рейтинг провладної партії «Єдина Росія» падає, але при цьому популярність Володимира Путіна залишається практично без змін. «Путіна розглядають як лідера, вважають, що це його партія. Але головні досягнення Путіна і головні підстави його популярності – це зовнішня політика, яка ніяк не пов’язана з поточними повсякденними проблемами людей. Він просто в іншій системі координат у сприйнятті людей, він там, де Росія відстоює національні традиції і бореться з підступним Заходом, захищає свої православні цінності тощо. А партії, уряд, регіональна влада – вони сильніше пов’язані з практичними аспектами життя людей. Ось тому нинішня криза відображається на зниженні довіри до «Єдиної Росії» і збільшенні підтримки Компартії і ЛДПР Жириновського», - сказав Гудков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: