В СБУ розповіли про викриття російського агента в Міноборони

В СБУ розповіли про викриття російського агента в Міноборони
Фото: ssu.gov.ua

Викритий полковник запасу ЗСУ з позивним «Сократ» в обмін на громадянство та пенсійне забезпечення в Росії передавав відомості про українські військові спроможності

У квітні року СБУ викрило діяльність агента Генштабу Росії, який працював інженером стратегічного підприємства Міністерства оборони України. Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, передає УНН.

В СБУ розповіли, що викритий полковник запасу ЗСУ з позивним «Сократ» в обмін на громадянство та пенсійне забезпечення в Росії збирав та передавав відомості про українські військові спроможності.

«Колишній полковник ЗСУ «Сократ» отримав реальний термін - чотири роки позбавлення волі. Його дії були кваліфіковані за частиною 1 статті 111 (Державна зрада)», - розповів Настюк.

Зазначається, що в обмін на громадянство та пенсійне забезпечення в Росії «Сократ» збирав та передавав відомості у сфері ремонту військової техніки і авіації в рамках державного оборонного замовлення.

Напередодні контррозвідка СБУ повідомляла, що у 2018 році 46 українців стали фігурантами кримінальних проваджень за статтею 111 ККУ (державна зрада) і 10 осіб за статтею 114 (шпигунство). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: