«В Страсбурзі мене, сподіваюся, почують»: Сенцов написав листа

«В Страсбурзі мене, сподіваюся, почують»: Сенцов написав листа

Сенцов у листі повідомив, що вже місяць харчується абияк: «на окропі і баланді»

Український політв'язень Кремля Олег Сенцов вірить, що у Страсбурзі, де 12 грудня йому мають вручити премію Сахарова, «його почують».

Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці у Facebook, зацитувавши уривок листа Сенцова від 7 грудня.

«Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді! Але це все дрібниці, які вирішаться рано чи пізно. Головне, що головне робиться: п'єсу поставили, через тиждень «мотор» і кіно, роман вже на 2/3 завершено, дитячі оповідання вже перевидають в третій раз, а після Нового року я перешлю на волю ще один збірник - чому йому тут припадати пилом? Ну, і в Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують», - написав Сенцов.

Раніше повідомлялося, що у колонії Сенцову не віддають посилку з теплими речами, продуктами та фільмами, яка надійшла на пошту в Лабитнангі ще 17 листопада.

Як відомо, у жовтні політв’язень Кремля Олег Сенцов став лауреатом правозахисної премії «За свободу думки» імені Сахарова. Її вручає Європейський парламент.

Церемонія вручення премії відбудеться у Страсбурзі 12 грудня на пленарній сесії.

Двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан подякувала Європарламенту від імені брата на пленарному засіданні 10 грудня.

Нагадаємо, раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що у Сенцова виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

Водночас Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що «відповідно до медичних аналізів та перевірок, стан здоров'я Сенцова оцінюється, як задовільний». Відповідно до цього висновку, у РФ прийняли рішення, що Сенцов буде переведений з медичної частини в загін для подальшого відбування покарання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: