В Угорщині хочуть змінити конституцію через мігрантську кризу

В Угорщині хочуть змінити конституцію через мігрантську кризу

Орбан вніс на розгляд парламенту поправки до конституції

Нормативно-правові акти Євросоюзу щодо обов’язкових квот на розселення мігрантів можуть втратити силу на території Угорщини через плани президента країни Віктора Орбана переписати конституцію.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Суть його ініціатив зводиться до того, що без законодавчого рішення національного парламенту в Угорщині державні структури не розглядатимуть колективних заяв мігрантів на отримання притулку, а лише в індивідуальному порядку.

Для цього Орбан вніс на розгляд парламенту поправки до конституції. У разі їх ухвалення 8 листопада нормативно-правові акти як інструменти прямої дії ЄС стосовно обов’язкових квот щодо розселення мігрантів з Азії, Африки та Близького Сходу втратять свою силу.

Однак шанси узаконити ці поправки, на думку політиків опозиційного табору, надто хиткі, оскільки провладним партіям не вистачає при голосуванні двох третин голосів.

До того ж 2 жовтня в Угорщині через низьку явку виборців (трохи більше від 41 відсотка) провалився референдум, за який активно агітувала правоцентристська урядова коаліція.

З майже 8 мільйонів виборців на виборчі дільниці прийшли всього 3,36 мільйона громадян Угорщини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: