В Угорщині закривають газету і радіо, які найбільше критикують Орбана

В Угорщині закривають газету і радіо, які найбільше критикують Орбана

Останній номер газети Magyar Nemzet, яка працювала 80 років, вийде 11 квітня

В Угорщині закриваються два медіа, що входять до бізнес-імперії угорського олігарха Лайоша Сімішки, який відкрито підтримує праворадикальну партію «Йоббік».

Мова йде про одну з найбільших та найвпливовіших угорських газет, опозиційну Magyar Nemzet, та радіостанцію Lánchíd Rádió. Під час виборчої кампанії Magyar Nemzet  публікувала численні матеріали про корупцію в уряді. 

На сайті Magyar Nemzet розміщено повідомлення, що у зв’язку з фінансовими проблемами та на основі рішення власників паперова та онлайн-версія газети припиняють існування.

Останній номер газети вийде в середу, 11 квітня. Співробітників про закриття видання, яке пропрацювало 80 років, повідомили у вівторок вранці.

Lánchíd Rádió повідомило про аналогічні причини зупинки роботи. Воно припинить мовлення у ніч на середу.

Лайош Сімішка, один із найбагатших бізнесменів Угорщини, в минулому був близькими другом прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та підтримував партію «Фідес».

Однак в 2014 році вони посварились і Сімішка кинув усі сили на підтримку найбільшого конкурента правлячої партії – праворадикальної «Йоббік».

На парламентських виборах 8 квітня партія «Йоббік» зайняла друге місце та матиме 25 мандатів в угорському парламенті. Однак політ сила сподівалась на кращі показники. У зв’язку з провалом на виборах лідер «Йоббіка» Габор Вона подав у відставку.

Читайте також статтю: Угорщина зробила свій вибір

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: