В Україні провели другу операцію з установки механічного серця

В Україні провели другу операцію з установки механічного серця
Генеральний директор Інституту серця Борис Тодуров провів унікальну операцію

Нині в країні живе близько десятка пацієнтів, яким виконали трансплантацію серця, двом з них операцію провели в Україні

В Інституті серця Міністерства охорони здоров'я 16 жовтня успішно провели другу в Україні операцію з установки «механічного серця».

Як повідомив генеральний директор Інституту серця (Київ) Борис Тодуров на прес-конференції в Києві в понеділок, «механічне серце» дозволяє пацієнтові, який потребує трансплантації органу, дочекатися донорського.

Операція проведена 30-річній пацієнтці Людмилі Філяренко з діагнозом «делатаційна кардіоміопатія», що потребує пересадки серця.

Вартість «механічного серця» - близько EUR120 тис. Збір коштів проводився за участю благодійних організацій. Пристрій надала німецька фірма, яка в липні 2016 року надала перше механічне серце.

При цьому Тудоров підкреслив, що нині в країні живе близько десятка пацієнтів, яким виконали трансплантацію серця, двом з них операцію провели в Україні.

Як повідомлялося, перша в Україні операція з установки механічного серця відбулася успішно в липні 2016 року. Механічне серце вартістю близько EUR120 тис. надала німецька фірма під гарантію оплати. Бюджетного фінансування не знайшлося, тому для оплати залучаються кошти благодійного фонду.

В Україні щорічно механічного серця можуть потребувати близько 500 пацієнтів, трансплантації серця потребують приблизно 1-2 тис. пацієнтів на рік.

Читайте також матеріал Главкома: Медична сенсація року. Директор «Інституту серця» Борис Тодуров про першу в Україні пересадку штучного серця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: