Вагоноремонтники Попасної закликали міськраду захистити їхнє підприємство

Вагоноремонтники Попасної закликали міськраду захистити їхнє підприємство
Попаснянський вагоноремонтний завод

Колектив стурбований намірами ПАТ «Укрзалізниця» не продовжувати терміни чинного договору оренди цілісного майнового комплексу ДП «Попаснянський вагоноремонтний завод»

Трудовий колектив ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» звернувся до депутатського корпусу міста з проханням не допустити зупинки виробництва і скорочення робочих місць.

Вагоноремонтники поінформували міського голову Попасної Юрія Онищенка і депутатський корпус місцевої ради про загрозливу їх підприємству ситуацію.

«Трудовий колектив серйозно стурбований намірами ПАТ «Укрзалізниця» не продовжувати терміни чинного договору оренди цілісного майнового комплексу державного підприємства «Попаснянський вагоноремонтний завод» з нинішнім орендарем. Ми не можемо сидіти на місці і чекати того дня, коли завод буде закритий. Нам небайдужа його подальша доля, оскільки, перш за все, наше підприємство забезпечує чималу частину населення Попаснянського району робочими місцями», - йдеться у зверненні, яке підписали 875 працівників.

На даний момент на підприємстві задіяно 1100 осіб. Десять років тому, в 2007 році, коли між трудовим колективом Попаснянського ВРЗ і регіональним відділенням ФДМУ було укладено договір оренди, адміністрація підприємства розпочала реалізацію комплексного плану розвитку, інвестувавши в оновлення виробничої і технологічної бази чималі кошти.

«З самого початку керівництво заводу активно працювало над вирішенням актуальних проблем, які перешкоджали державному підприємству виконувати свої функції в повному обсязі. Були вирішені проблеми соціального характеру, погашена заборгованість по заробітній платі. Керівництво вивело завод на нові потужності, вдвічі збільшивши обсяги виконуваних замовлень. І ось тепер доля 1100 людей виявилася в чужих руках», - свідчать вагоноремонтники.

Трудовий колектив попросив Онищенка в ході найближчого пленарного засідання міськради ознайомити депутатів з критичною ситуацією, звернутися від імені міської влади до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова і начальника регіонального відділення ФДМУ в Луганській області Олександра Волкова з проханням продовжити діючий договір оренди.

Договір оренди між регіональним відділенням ФДМУ в Луганській області та ТОВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» був укладений на десятирічний період 11 грудня 2007 року. Термін оренди закінчується в грудні поточного року. 8 вересня ПАТ «Укрзалізниця» повідомило керівництво ВРЗ про відмову в продовженні договору оренди майнового комплексу державного підприємства. Причину ж такого резонансного для трудового колективу рішення не повідомило.

Попаснянський ВРЗ - містоутворююче підприємство. Податки і збори, які справно платить завод, є одним з основних джерел наповнення міського бюджету. З грудня 2007 по серпень 2017 року до бюджетів усіх рівнів перераховано 291,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: