Варшава не отримувала від Тбілісі запиту на екстрадицію Саакашвілі, – польський депутат

Варшава не отримувала від Тбілісі запиту на екстрадицію Саакашвілі, – польський депутат

Президентство Саакашвілі заслужило високу оцінку в Польщі

Жодна з державних установ Польщі не отримувала листа з приводу екстрадиції колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це польський депутат Малгожата Госевська написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє  Грузія Online.

Заяву депутата опубліковано в соцмережі грузинською мовою.

«Повідомляємо, що, незважаючи на інформацію, що поширилася в грузинських медіа, жодна з державних установ Польщі не отримувала листа про екстрадицію колишнього президента Грузії М.С. Пан президент Саакашвілі перебуває у Польщі як друг Польщі і поляків, а влада і громадяни Республіки Польща ставляться до нього з тією повагою, якої заслуговує політик, який відіграв значну роль у встановленні дружніх відносин між Польщею та Грузією», – пише депутат Малгожата Госевська..

Вона додала, що президентство  Саакашвілі заслужило високу оцінку в Польщі як за публічні політичні, економічні реформи, так і за введення Грузії в сім’ю країн NATO і UE, а також за продовження того шляху, який в майбутньому має завершитися членством у євроатлантичних структурах.

«Доброзичливість і повага, з якими ставляться поляки до Міхеіла Саакашвілі, є загальними і не залежать від внутрішнього поділу або політичних симпатій. З урахуванням всього цього, думаю, що при будь-якій дії стосовно колишнього президента Грузії необхідно досконало проаналізувати ситуацію, щоб не були ухвалені такі рішення, які не будуть схвалені в Польщі», – пише депутат Малгожата Госевська.

Відзначимо, за даними польських ЗМІ, Саакашвілі відвідав Польщу, де виступив на присвяченому річниці Варшавського повстання заході.

Прокуратура Грузії звернулася до Польщі через візит Саакашвілі.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Він стверджує, що президент України Петро Порошенко позбавив його громадянства, щоби прибрати політичного конкурента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: