Вибори в Австрії: Порошенко привітав Курца з перемогою

Вибори в Австрії: Порошенко привітав Курца з перемогою

На думку Порошенко, для нового уряду Австрії будуть важливі Єдина Європа і європейські цінності

Президент України Петро Порошенко привітав міністра закордонних справ Австрії Себастіана Курца з перемогою його партії на дострокових парламентських виборах.

Про це йдеться у заяві глави держави на його сторінці в Facebook.

«Перемога Себастьяна Курца і Народної партії в Австрії - це перемога людини, яка неодноразово бувала в Україні і добре знає українську тему. Це також перемога переконаного європейця, який знає важливість консолідованого ЄС для миру на континенті», - написав глава держави.

Він також висловив сподівання, що для нового уряду одним з головних пріоритетів збереження європейських цінностей.

«Розуміючи, що попереду у канцлера Курца тривалі коаліційні переговори, тим не менш, переконаний: Єдина Європа, європейські цінності будуть важливі для нового уряду», - додав президент України.

Нагадаємо, у неділю, 15 жовтня, в Австрії проходили парламентські вибори. Основним претендентом на перемогу на них називалась консервативна Австрійська народна партія, яку очолює нинішній міністр іноземних справ Себастьян Курц. Проте у разі перемоги консерваторів вони можуть утворити коаліцію із Партією свободи, яка визнає окупацію Криму Росією.

У парламент Австрії за підсумками виборів 15 жовтня проходять п'ять партій на чолі з Австрійською народною партією Себастьяна Курца.

Про це свідчать попередні дані голосування, оприлюднені центральною виборчою комісією.

АНП отримала 31,4 відсотка, поліпшивши свій результат 2013 року на 7,4 відсотка.

Друге місце вдалося отримати Соціал-демократичній партії Австрії, що становила більшість у попередньому парламенті, з 26,8 відсотками.

Австрійська армія свободи отримала 26,3 відсотка.

Чотиривідсотковий бар'єр також зуміли подолати NEOS і Список Пітера Пільца. А Зелені, які 31 рік входили у вищий законодавчий орган, до нього не дотягли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: