Вибухи складу боєприпасів на Чернігівщині: Гройсман обіцяє компенсацію збитків

Вибухи складу боєприпасів на Чернігівщині: Гройсман обіцяє компенсацію збитків
Фото: Facebook

В Уряді повідомляють, що немає інформації про суттєві руйнування внаслідок вибухів на арсеналі

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд відшкодує збитки, які можуть спричинити вибухи на 6-му арсеналі під містом Ічня Чернігівської області. Про це повідомляє Урядовий портал.

«На території ймовірного ураження живуть близько 18 тис. людей. Але наразі інформації про суттєві руйнування - немає. Розводити паніку не треба. Якщо щось зруйнується - все відновимо. Ми візьмемо це на себе», - сказав Володимир Гройсман.

Всього було евакуйовано 12,3 тис. людей з міста Ічня та 30 прилеглих населених пунктів. Для них облаштовані 18 пунктів тимчасового перебування.

«Люди розташовані, треба віддати належне місцевій владі - харчуванням забезпечені, медикаменти є. Там, де треба, розпочинається опалювальний сезон. Все організовано згідно з планом, який затверджений на випадки подібних ситуацій», - зазначив Гройсман.

На місці тимчасового розселення евакуйованих працюють психологи ДСНС, які надають екстрену психологічну допомогу постраждалим.

 у Чернігівської області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони.

Закрито повітряний простір у радіусі 30 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Президент України Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді в зв'язку з вибухами на арсеналі на Чернігівщині. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відправився в Чернігівську область.

У Києві організували пункт збору допомоги для постраждалих після вибухів. Кияни можуть принести необхідні речі за адресою м. Київ вул. Малишка 25/1 приміщення спілки ветеранів АТО Дніпровського району (поруч з метро «Дарниця»), потрібні: матраци, ковдри, пледи, подушки, теплий одяг, взуття, питна вода. Продуктів вистачає, кошти не приймають, зазначили у Київраді.

Читайте також: Улюблена версія – диверсія. Про що мовчать українські генерали

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: