У Києві збирають допомогу для евакуйованих жителів Чернігівщини: куди і що можна нести

У Києві збирають допомогу для евакуйованих жителів Чернігівщини: куди і що можна нести
Триває евакуація населення із зони можливого ураження
Фото: ДСНС

У столиці організовано пункти збору допомоги для постраждалих мешканців Чернігівської області

У Києві організували пункт збору допомоги для постраждалих після вибухів на військових складах в Ічнянському районі Чернігівщини.

Про це під час засідання заявив депутат Київради Олександр Харченко.

«Наразі є оперативна інформація, чим ми можемо допомогти. Від імені Ніжинського відділення Чернігівського земляцтва ми відкрили пункт прийому для евакуйованих осіб. На цю годину евакуйовано близько 12,5 тисяч осіб, і в місто Ніжин прибуває щогодини 50 людей без речей, без нічого», - сказав Харченко.

Зокрема, він зазначив, що кияни можуть принести необхідні речі за адресою м. Київ вул. Малишка 25/1 приміщення спілки ветеранів АТО Дніпровського району (поруч з метро «Дарниця»). Контактний телефон: 068 6605571.

«На цю годину потрібні: матраци, ковдри, пледи, подушки, теплий одяг, взуття, питна вода. Продуктів вистачає. Кошти не приймають, лише допомогу, яку особисто відвеземо на Ніжин», - зауважив він.

Нагадаємо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Причиною пожежі могла стати диверсія.

Всього було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

Як повідомлялось, Київ готовий надати допомогу у ліквідації наслідків пожежі та вибухів на військових складах у Чернігівській області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: