Віце-спікер Ради назвала прізвища поранених моряків, які протистояли агресії

Віце-спікер Ради назвала прізвища поранених моряків, які протистояли агресії

Геращенко заявила, що вся Україна пишається юними героями

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко назвала прізвища трьох військових, які протистояли агресії.

Про це вона заявила під час виступу у Верховній раді.

«Я теж хочу розпочати це засідання з трьох прізвищ – Василь Сорока 1991-го року народження, Артеменко Андрій 1994-го року народження, Андрій Ейдер 1999-го року народження. Сьогодні батько Андрія написав у Facebook: «Я пишаюся своїм сином». Ми всі пишаємося цими хлопцями, які юні, молоді здійснили супротив російському агресору. І вони молодці» – заявила вона.

Геращенко сказала, що вся Україна пишається юними героями.

Вона зауважила, що нині на нараді у голови ВРУ ці прізвища депутати не називали, натомість говорили лише про вибори. Вона нагадала, що водночас у Нью-Йорку тривало засідання Радбезу ООН, де єдиною людиною, яка там говорила про вибори, був постпред РФ.

«Москві ми хочемо передати – вибори в Україні буде робити український народ, а не Москва! Нам тут тільки що розповідали ті люди, які на кіностудії Довженка знімали ролики, як вони сєпарів ловили, що їм не такий Порошенко. Путіна у своїх виступах вони не згадали. Нам тут інші люди «співали», що ми не проголосували у 2014 році за введення воєнного стану. Та стенограма РНБО свідчить про те, що тільки Турчинов за це проголосував. Інші не випускали навіть голубів миру!» – резюмувала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 26 листопада, народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка №9338 щодо запровадження воєнного стану в Україні.

Воєнний стан введений в 10 областях України. Це Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, а також Чернігівська, Херсонська області та внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Раніше президент України Петро Порошенко запропонував ввести в Україні воєнний стан на 30 днів, пояснивши, що не хоче, щоб «воєнний стан жодним днем не наклався на початок передвиборчої кампанії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: