Сміття із Жовкви, що на Львівщині, не вивозять уже третій тиждень

Сміття із Жовкви, що на Львівщині, не вивозять уже третій тиждень

У місті може статися сміттєвий колапс

Містечко Жовква, що на Львівщині, потопає у смітті. Тут назріває справжнє екологічне лихо. Гори непотребу розкладаються біля сміттєвих контейнерів. Багато сміття назбиралось навіть під вікнами школи. Про це йдеться в сюжеті інформаційної програми «Перші про головне. Львів» на телеканалі ZIK.

Ситуація зі сміттям біля навчального закладу вкрай критична. Весь бруд від відходів стікає у відкриту каналізацію, а звідти – у річку. «Контейнери стоять між школою і річкою. От потепліє, все розтане і потече. Як гадаєте, куди? Правильно, у підземні води! А ми що маємо їсти і пити?» – непокоїться жителька міста Тетяна Кравець.

Екологи теж б’ють на сполох. Адже сніг уже почав танути, і, очевидно, ризик отруїтися шкідливими токсичними речовинами зростає. «Інфільтрат зі сміття потрапляє прямісінько в ґрунт. Таким чином, інфільтрат просочується у рівчаки і дістається колодязів», – пояснює еколог Ігор Муравський.

Мер міста пояснює, що жоден полігон не хоче приймати жовківське сміття, тому забрати його нікуди. У грудні місто оголосило конкурс на вивезення твердих побутових відходів. Переможцем стала єдина компанія, яка подала заявку на участь.

Договір із компанією, яка вивозитиме сміття, ще не підписано. Тому наразі жовківчани змушені терпіти сусідство із непотребом. 

Нагадаємо, нещодавно у Львові також стався сміттєвий колапс. Відходи кілька тижнів не вивозили з міста.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради 19 січня під час позачергової сесії з ініціативи виконавчих органів прийняли ухвалу «Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв’язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів», якою визначили місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на територіях адміністративних районів міста Львова.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Львів отримає ділянку для будівництва нового сміттєпереробного комплексу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: