Відома жінка-доброволець пояснила, чому перемир’я на Донбасі — це зло

Відома жінка-доброволець пояснила, чому перемир’я на Донбасі — це зло
Олена Білозерська з Дмитром Ярошем

Солдати, які йшли на фронт заради перемоги, перестають розуміти, що вони там роблять

Невизначеність щодо термінів завершення війни і того, яким буде це завершення, деморалізує бійців. Про це снайпер Української добровольчої армії Олена Білозерська розповіла в інтерв’ю «Главкому».

За словами жінки, тих воїнів, яким потрібна перемога, таке затягування конфлікту значно деморалізує. Вони перестають розуміти, що вони тут взагалі роблять.

«Але не у всіх така ситуація, — додає Білозерська. — Тих контрактників, яких прийнято називати «заробітчанами», цілком влаштовують всі оці «перемир’я» – сидиш собі спокійно в окопі, а тобі нараховується зарплата. А коли за всі оці перемир’я доведеться платити великою кров’ю, ти вже будеш або на полігоні, або на дембелі».

Також Білозерська зазначає, що волонтерської допомоги поступово меншає: «Людям важко стільки років поспіль нести на собі матеріальний тягар. Дехто вже просто все віддав на фронт, і в нього нічого більше не залишилося. З цим пов’язаний колосальний негатив: чим менші волонтерські потоки, тим більше людей, готових за них один одному горлянки перегризти. У боротьбі за волонтерську допомогу не гребують нічим, обливають один одного брудом на радість ворогу.  Це дуже ганебне явище».

«Перемир'я взагалі річ згубна, — вважає Білозерська. — Бо якщо по ворогах не ведеться вогонь, що вони роблять? Правильно – окопуються і всіляко укріплюють свої позиції. А нам потім, рано чи пізно, ті позиції штурмувати. І от ти сидиш в окопі і бачиш, як вони нахабно, мало не на повний зріст, перетворюють свої позиції на неприступні фортеці. Кожна година їхньої безперешкодної роботи – це наші майбутні загиблі. Повірте, ані ЗСУшники, ані добровольці на це спокійно не дивляться».

На її думку, для того, аби прискорити вирішення конфлікту, керівництво держави має наважитись на прийняття вольових політичних рішень, які наразі непопулярні у суспільстві.

Повну версію інтерв'ю з Оленою Білозерською читайте тут: Доброволець Олена Білозерська: Затягувати війну – велике зло. Можливо, ще гірше, ніж її розпочинати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: