Відставка Авакова: на сайті президента збирають підписи за звільнення міністра

Відставка Авакова: на сайті президента збирають підписи за звільнення міністра
Глава МВС Арсен Аваков 
Фото: Станіслав Груздєв / Главком

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада України

Петиція з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з’явилася на сайті президента України в розділі «Електронні петиції».

Петицію «Про негайне відсторонення від виконання службових обов’язків з подальшим звільненням з посади міністра внутрішніх справ Авакова» подав 26 травня громадянин України Роман Василенко. Доступною для підписання вимога стала 2 червня, станом на 10:55 за Києвом 4 червня її підписали вже 4597 людей.

Для розгляду президентом петиція має набрати понад 25 тисяч голосів упродовж трьох місяців.

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада України. Для цього необхідна проста більшість, 226 народних депутатів.

Як відомо, сьогодні у Голосіївському районному суді Києва розпочалося засідання щодо обрання запобіжного заходу двом поліцейським, підозрюваних у убивстві 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому.

Нагадаємо, 31 травня  до травматологічного відділення Переяслав-Хмельницької лікарні звернулися батьки п’ятирічного хлопчика з попереднім діагнозом відкрита черепно-мозкова травма. У дитини було виявлене кульове поранення, яке спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку.

3 червня хлопчик помер у лікарні.

Поліція заявляла, що їм вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина начебто отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу. 

Натомість у Держбюро розслідувань встановили, що до нанесення вогнепальних ушкоджень дитині причетні два працівники Переяслав-Хмельницького відділення Нацполіції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: