Винищувачі США перехопили російські військові літаки поблизу Аляски

Винищувачі США перехопили російські військові літаки поблизу Аляски
Шість днів тому російські винищувачі перехопили над Охотським морем

Російські літаки були ідентифіковані як машини типу Іл-38, що входять до складу морського розвідувального патруля

Два російських військових літаки, які знаходилися в 80 км від острова Унімак недалеко від Аляски, були перехоплені американськими винищувачами.

Про це повідомив у четвер генерал Терренс Дж. О'Шонессі, командувач штабу повітряної оборони Північної Америки Norad, передає The Washington Times.

Він підкреслив, що це п'ятий інцидент такого роду в цьому місяці в цьому районі, але порушення повітряного простору США або Канади не відбулося. Російські літаки були ідентифіковані як машини типу Іл-38, що входять до складу морського розвідувального патруля.

Представник Norad Кемерон Хіллер уточнив, що це дев'ятий такий інцидент біля узбережжя Аляски або Канади в цьому році. Однак він підкреслив, що всі такі взаємодії «безпечні і професійні».

З тих пір як Росія відновила діяльність дальньої авіації в 2007 році, в середньому було близько семи перехоплень на рік, сказав Хіллер.

Шість днів тому російські винищувачі перехопили над Охотським морем два американські стратегічні бомбардувальники B-52H, які летіли на значній відстані від державного кордону Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: