Вирок нацгвардійцю Марківу буде оскаржено - Аваков

Вирок нацгвардійцю Марківу буде оскаржено - Аваков
Арсен Аваков: Вирок італійського суду нацгвардійцю Марківу буде оскаржено

Наш гвардієць і держава Україна не винні у загибелі репортера Рокеллі, - заявив міністр

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вирок українського гвардійця Віталія Марківа буде оскаржено. Про це повідомляє Аваков у своєму Twitter.

«24 роки Віталію Марківу - несправедливе і ганебне рішення італійського суду. Воно буде оскаржене. Наш гвардієць і держава Україна не винні у загибелі репортера Рокеллі. Він став жертвою агресивної Росії, яка розв’язала у Слов’янську війну на Донбасі. Боротимемося далі!», - написав міністр.

Раніше повідомлялося, що суд присяжних в італійському місті Павія сьогодні, 12 липня, визнав бійця Національної гвардії України Віталія Марківа винним у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі під Слов’янськом 2014 року. Суд засудив 29-річного українця до 24 років ув’язнення. 

Обвинувачення вимагало засудити нацгвардійця до 17 років ув’язнення. Водночас суд вирішив дати українцю максимальне покарання - 24 роки позбавлення волі.

У своєму заключному слові на засіданні суду вранці того ж дня українець сказав, що вірить у правосуддя.

«Не заглиблюючись у справу, про яку вже достатньо говорили мої адвокати, хочу сказати:я солдат, я патріот своєї країни.  Вірю в правосуддя і дякую вам за вашу працю», – наголосив Марків.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: