Вірусолог: київське метро можна було не закривати на карантин

Вірусолог: київське метро можна було не закривати на карантин
Вірусолог вважає, що метро, яке не працює з 17 березня, можна було залишити відкритим

Метро у Києві можна було залишити відкритим, але не пускати людей на станції без масок

Метро у Києві можна було залишити відкритим, але не пускати людей на станції без масок.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила доктор медичних наук, завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського НАМН України Алла Мироненко.

Вона також додала, що можна запустити транспорт за умов дотримання правил карантину.

«Можна запустити транспорт, але за умови, що всі будуть дотримуватися маскового режиму, обробляти руки або рукавички. Щоб якось життя відновлювалося - це теж правильно. Метрополітен можна було взагалі, мабуть, не закривати, але не пускати в метро людей з відкритим обличчям, без маски .... По-друге, треба, щоб люди стежили за руками, оскільки з руки навіть більша ймовірність заразитися ніж через відкрите обличчя. Це, звичайно, якщо в транспорті їде п'ять осіб, а не, наприклад, п'ятдесят. Але в будь-якому випадку при щільному пасажиропотоку всі повинні бути в масках», - сказала Мироненко.

Як повідомлялося, 16 березня Кабмін постановив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби Covid-19.

Також з 18 березня були зупинені залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Як повідомлялося, станом на 9:00 20 квітня в Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: